naar RSS feeds van deze site


Tuinhuis aan de Gracht is vooralsnog gesloten
.

Over het Tuinhuis
Verborgen achter de Amsterdamse grachtenpanden staan soms de mooiste tuinhuizen. Het tuinhuis van de Nieuwe Keizersgracht 20 is zo'n onverwacht juweeltje. In 2011 volledig gerestaureerd en sindsdien beschikbaar als bijzondere locatie voor vergaderingen en sfeervol decor voor fotosessies.

Op 28 augustus 2016 hebben we het eerste lustrum van deze succesvolle vergaderlocatie gevierd met een prachtig en druk bezocht tuinconcert.

Wij zijn trots dat het tuinhuis, van krot naar een Amsterdam monument, voor komende generaties kon worden gered. Deze website vertelt u de historie van het tuinhuis in woord en beeld.


 

Binnen in het tuinhuis
De speciaal voor het tuinhuis gemaakte 10-persoons tafel met zeer comfortabele stoelen, vormt het centrum van de ruimte. Daarboven hangt de kunstige takkenlamp. Een referentie naar het gebruik van het huisje als loofhut, in het verleden.

De rust in de binnentuinen, in het Centrum van Amsterdam en de privacy, maken deze locatie uniek.
Kijk bij Foto's in het menu voor een impressie en bij Referenties voor beoordelingen van enkele van onze vroegere klanten.


 

Tuinhuis aan de gracht

De tuin en het tuinhuis met terras.
Foto: Vincent van den Hoven, juli 2012

 

Een bijzonder stukje Amsterdam
De Nieuwe Keizersgracht is onderdeel van de Plantage-Weesperbuurt, een bekend deel van Amsterdam met een lange en interessante historie. Over de Portugees Joodse geschiedenis van de gracht en het huis geven we op verzoek een presentatie.

U wandelt dan ook over de Schaduwkade, een ingetogen monument waarmee de 200 vermoorde joodse bewoners van de huizen langs de gracht worden herdacht. De huidige bewoners van de huizen hebben het initiatief daartoe genomen.

Programma en voorwaarden op aanvraag.

Meer weten? Mail ons via 'Contact'.